Trampoline ingraven

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor het ingraven van een trampoline. Een ingegraven trampoline, ook wel inground trampoline genoemd, heeft diverse voordelen ten opzichte van een niet ingegraven. Hieronder vind je advies, voordelen en een video zodat je precies weet wat er bij het ingraven komt kijken.

Waar moet ik op letten als ik mijn trampoline in wil graven?

Wij adviseren om gebruik te maken van een inground trampoline. Deze zijn speciaal ontwikkeld om in te graven in je tuin. Hierbij kun je genieten van alle voordelen van een ingegraven trampoline zonder dat je een groot gat moet graven in je tuin. Je kunt slechts volstaan met een kuil. Daarbij is met het ontwerp al rekening gehouden met het feit dat de trampoline ingegraven wordt en er toch luchtverplaatsing plaats moet kunnen vinden. De trampoline komt dan ook 20cm boven de grond zodat de lucht die zich onder de trampoline verzamelt met springen goed afgevoerd kan worden zodat de springkracht van je trampoline behouden blijft. Let hier goed op bij de aanschaf van je trampoline, het is extreem belangrijk voor het springcomfort dat er een goede luchtverplaatsing plaats kan vinden. 

Voordelen ingegraven trampoline

1. Met stip op 1 veiligheid. Door het ingraven van je trampoline wordt de valhoogte geminimaliseerd.
2. Het is mooier. De trampoline wordt geïntegreerd in je tuin zodat de uitstraling van je tuin en het overzicht behouden blijft.
3. Het plezier dat kinderen aan de trampoline beleven wordt vergroot. Een ingegraven trampoline nodigt meer uit om op te gaan springen en wordt eerder betrokken bij andere grondspellen.
4. Het is een betere investering. Uit ervaring van onze klanten blijkt dat er meer gebruik gemaakt wordt van de trampoline in de tuin wanneer deze ingegraven is. Het geeft u dus meer waar voor u geld.
5. Er kan niks meer onder de trampoline terecht komen.
6. Grasmaaien is eenvoudig; de trampoline hoeft niet verplaatst te worden zoals het geval is als de trampoline niet ingegraven is.

Nadelen ingegraven trampoline

1. Het graafwerk.
2. Er komt meer vuil op de springmat. Dit kan je verminderen door aanschaf van een beschermhoes. 

Mogelijkheden

Alle trampolines van Etan kunnen ingegraven worden. Mocht u bij aankoop al weten dat de trampoline ingegraven gaat worden dan is de meest logische keuze een Inground trampoline. Echter wanneer je al een trampoline in je tuin hebt staan die je alsnog in wilt graven dan kan dat ook. Onze trampolines zijn zo gemaakt dat u de poten gemakkelijk kunt inkorten. Daarnaast kan je gebruik maken van een inbouwkit, die ervoor zorgt dat u elke gewenste trampoline op een nette en veilige manier kan ingraven. De HDPE platen zijn gegolfd en hebben ontluchtingsgaten. Wanneer een trampoline ingegraven wordt, is het van belang dat de trampoline niet gelijk met het maaiveld wordt ingegraven. Lucht en vocht kan niet onder de trampoline vandaan, waardoor de trampoline minder goed springt en sneller slijt. Denk ook aan de veiligheid: doordat de trampoline hoger ligt, wordt het door kinderen nog door een obstakel gezien. Tevens kan een kindje niet de trampoline op kruipen of fietsen.

Handleiding trampoline ingraven

Op onderstaande instructievideo zie je hoe een Inground trampoline ingegraven word.